Blog | Gluténmentes övezet
2013. Augusztus 23. 13:02, péntek
Kakaós csiga
Szintén a kedvenc kis \"csoportomból\" való recept! ..és ez is bevált! :)
Szintén a kedvenc kis "csoportomból" való recept! ..és ez is bevált! :)
Korábban nagyon sokszor készítettem kakaós csigát, a KonyhaCoolTúra című blogunkban megtalálható az alap tésztás recept. De ez most kicsit más, ez most GM! :)
A tészta hozzávalói:
- 50 dkg Schär Mix B liszt
- 3 dkg élesztő
- 2 tojás ságája
- 2 ek étolaj
- pici só (egy csipet)
- 2 ek kristálycukor
- 5 dkg olvasztott vaj
- 3 ek kakaópor
- 4 ek porcukor
- 1+3+2 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
Egy dl langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. Egy nagy tálba belemérjük a hozzávalókat, a lisztet, cukrot, sót, tojássárgáját, a 3dl tejet és a felfuttatott élesztőt, majd az olajat. Összegyúrjuk, konyharuhával letakarjuk és meleg helyen fél órát kelesztjük. Kb. ujjnyi vastagra vagy még vékonyabbra kinyújtuk, megkenjük az olvasztott vajjal majd megszórjuk a porcukros kakaóval. Feltekerjük és kb. 2 centinként felszeleteljük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük őket és a maradék olvasztott vajjal lekenjük a csigákat.
(én akkor kapcsoltam be a sütőt, amikor elkezdtem felszeletelni őket, alsó-felső sütéssel, kb.160-180 fokon sültek)
Kb. 10-15 perc után, amikor már kezd illata és szép színe lenni a csigáknak, akkor kivesszük és meglocsoljuk őket a 2dl tej és vaníliás cukor keverékével.
Majd visszatoljuk még kb. 10 percre őket sülni.
Lassan egy éve nem ettem ilyet... aki ebben a "helyzetben" van, érti hogy miről beszélek!
Nagyon finom lett! :)