Blog | Gluténmentes övezet
2015. December 03. 15:12, csütörtök
Kakaós süti Mester süteménylisztből glutén, tej-és cukormentesen
Egyszerű és nagyszerű, gyors kakaós finomság!
Hozzávalók egy 31x23 centis magas falú tepsihez vagy különböző alakú szilikon sütőformához:
- 250 gr Mester süteményliszt (itt kapható)
- 3 ek holland kakaópor
- 1,5 tk szódabikarbóna
- 1,5 tk Dr. Oetker sütőpor
- 170 gr eritrit
- 3 db M-es tojás
- 300 ml Alpro rizstej
- 250 ml kókuszolaj
Egy nagyobb tálba mértem a hozzávalókat és robotgéppel csomómentesre kevertem a tésztát. Különbőző szilikon formákba kanalaztam, de figyelni kell, hogy a forma feléig szabad csak tölteni a tésztát, különben óriásira nő :) és 160 fokos sütőben 35 per c alatt készre sütöttem...
Miután kihűlt, kivettem a tésztát a fomákból és dekorcukorral plusz porrá őrölt eritrittel megszórtam. De félbe is lehet vágni, pudinggal vagy akár lekvárral megtölteni, mindenhogyan finom! :)
Sütéseimhez a Mester termékeket a Mester Család biztosítja!