Blog | Gluténmentes övezet
2015. Augusztus 25. 18:19, kedd
Kakaós-vaníliás keksz glutén-és tejmentesen
Ma kekszet sütöttünk a fiammal, végig a segítségemre volt, kimértük az alapanyagokat, majd a formázásnál is segített :) Nagyon örültem neki. :) A keksz tésztáját a korábban már olyan sokszor készített linzertésztámból gyúrtam be...
Hozzávalók:
- 300 gr Nutri free Mix per Dolci süteményliszt
- 125 gr porcukor
- 125 gr Liga
- 2 egész tojás
- fél kk sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 kisebb citrom reszelt héja
- 1 kk vanília aroma
A kakaós tésztába:
- 2 ek kakaó
- 1 ek porcukor
A tészta hozzávalót összegyúrtam, két részre osztottam, az egyik feléhez hozzáadtam a kakaóport és a porcukrot, azt is összegyúrtam majd 1 órára hűtőbe tettem. Az 1 óra leteltével kivettem, rizsliszttel megszórt szilikon lapon átgyúrtam, majd kb. 3-4 mm vékonyra nyújtottam...
rácsozóhengerrel óvatosan berázsoztam, vigyázva, nehogy átvágjam a tésztát..
..és egy közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggattam..illetve itt is segített Gergő :)
A kakaós tésztával ugyan így jártam el. Közben variáltunk a formázáson :) előkerült egy kisebb lego darab, amivel tök jó pöttyöket nyomkodtunk a tésztába :)
A kiszaggatott tésztát sütőpapíros tepsibe tettem...
...és 180 fokos sütőben kb. 10 perc alatt szép világosra sütöttem..
Néhányat olvasztott csokiba mártottunk..
..és rácson hagytuk száradni..
Nagyon finom, egyszerű keksz! Próbáljátok ki! :)