Városlista
2025. január 12, vasárnap - Ernő

Blog | Gluténmentes övezet

2013. Augusztus 28. 19:52, szerda

Kenyér

Kenyér

Ismét alkottam! :)

Ismét alkottam! :)

Ez a második kenyerem és egyben eddig a legjobb is! Puha, lyukacsos, könnyű, ropogós héjjal... hmmm....! :)
Ilyenkor biztos sokan gondolják, "ez nem normális, hogy lehet egy nyamvadt kenyérnek ennyire örülni?" ..hát, lehet!

A recept a szokásos helyről, az én kedvenc csoportomból való, egészen pontosan Puskás Beatrixnak köszönhetem!

Itt a recept, próbáljátok ki!!!

Hozzávalók:

- 25 dkg Schär mix B liszt
- 5 dkg Beiker liszt, de én most a legújabb TAC-ból rendelt Old Miller's liszttel helyettesítettem
- 3 dl langyos tej
- 1 csomag Dr Oetker szárított élesztő
- kevés cukor
- 1 tk citromlé
- 1 tk Fiber Husk
- 2 ek olaj
- 1 tk só

A alapanyagokat robotgép dagasztóspiráljával összekeverjük és egy gyümölcskenyér formába kanalazzuk (nekem ez a manőver egy jó olajos evőkanállal sikerült csak). Kb. 45 percig kelesztjük...

és amikor szépen megnő...

...meleg tejjel lekenjük a tetejét és mehet a sütőbe. Én alsó-felső sütéssel, 200 fokon sütöttem 40-45 percen keresztül.
...és ilyen szép lett!


Nem csalás, nem ámítás, nincs photoshop, valóban ilyen szép!

Címkék: gluténmentes, kenyér

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2016. Március 15. 10:43, kedd | Gluténmentes övezet

Sütőporos kifli 35 perc alatt

2016. Március 10. 10:13, csütörtök | Gluténmentes övezet

Málnás brownie torta glutén-és tejmentesen

2016. Március 03. 14:13, csütörtök | Gluténmentes övezet

Sajtos rúd glutén és laktózmentesen