Blog | Gluténmentes övezet
2013. Augusztus 28. 19:52, szerda
Kenyér
Ismét alkottam! :)
Ismét alkottam! :)
Ez a második kenyerem és egyben eddig a legjobb is! Puha, lyukacsos, könnyű, ropogós héjjal... hmmm....! :)
Ilyenkor biztos sokan gondolják, "ez nem normális, hogy lehet egy nyamvadt kenyérnek ennyire örülni?" ..hát, lehet!
A recept a szokásos helyről, az én kedvenc csoportomból való, egészen pontosan Puskás Beatrixnak köszönhetem!
Itt a recept, próbáljátok ki!!!
Hozzávalók:
- 25 dkg Schär mix B liszt
- 5 dkg Beiker liszt, de én most a legújabb TAC-ból rendelt Old Miller's liszttel helyettesítettem
- 3 dl langyos tej
- 1 csomag Dr Oetker szárított élesztő
- kevés cukor
- 1 tk citromlé
- 1 tk Fiber Husk
- 2 ek olaj
- 1 tk só
A alapanyagokat robotgép dagasztóspiráljával összekeverjük és egy gyümölcskenyér formába kanalazzuk (nekem ez a manőver egy jó olajos evőkanállal sikerült csak). Kb. 45 percig kelesztjük...
és amikor szépen megnő...
...meleg tejjel lekenjük a tetejét és mehet a sütőbe. Én alsó-felső sütéssel, 200 fokon sütöttem 40-45 percen keresztül.
...és ilyen szép lett!
Nem csalás, nem ámítás, nincs photoshop, valóban ilyen szép!