Blog | Gluténmentes övezet
2013. December 11. 20:25, szerda
Kenyér
A mostani az eddigi legfinomabb kenyerem...
Rossz passzban is lehet iggggen finom gluténmentes kenyeret sütni! A mellékelt fotók ezt bizonyítják! Semmi kedvem nem volt ma nekiállni, de ugye ahogy a mondás tartja: "Magad uram, ha szolgád nincsen"! ...nincsen, így nekem kellett sütnöm, de így utólag már egyáltalán nem bántam meg!
Semmi különlegeset nem tettem, 10 perc alatt összedobtam, fél órát kelesztettem, 40 percet sütöttem!
Íme a végeredmény:
..és itt a recept:
- 350 gr Schär Mix B liszt
- 150 gr Beiker liszt
- 1 csomag szárított élesztő
- 150 ml langyos tej (laktózmentes)
- 350 ml langyos víz
- 2 kk só
- 1 kk cukor
- 2 kk Fiber Husk
- 2 kk citromlé
- 6 ek olaj
Az olaj kivételével az összes hozzávalót egy nagy tálba mértem, robotgép dagasztóspiráljával összeállítottam, majd hozzáadtam az olajat és a tésztát csomómentes állapotig dagasztottam. Olajos kézzel a formákba tettem.(az egyik egy kb. 20 centi átmérőjű jénai volt, a másik kb. 15 centi hosszúságú mini sütőforma (3 db), a helyi kék-fehér csíkos multiban vásároltam párszáz forintért, de tökéletes és még teflon bevonatú is.) Olajos kanállal elimítottam a tetejüket, majd 50 fokos sütőben kelesztettem őket kb. fél órát.
A fél óra letelte után átkentem a tetejüket olajjal és először 200 fokon sütöttem 20 percet, majd még 20 percet 180 fokon!
Félidőben így néztek ki:
Nem ragozom, csodaszépek és csuda finomak!
...és ezt biztos minden egyes blogbejegyzésemben le fogom írni, hogy csak az érti, tudja, aki ebben a cipőben jár,.... aki gluténérzékeny!