Blog | Gluténmentes övezet
2015. Március 20. 08:54, péntek
Kókuszhabos csiga glutén- és laktózmentesen

Nagyon egyszerű, kb. fél óra alatt elkészíthető sütemény..
Nagyon egyszerű, kb. fél óra alatt elkészíthető sütemény.. na jó, legyen 40 perc :) A recept számomra nem ismeretlen, anyukám sokat készített korábban, ismerem a dióhabos verziót is, de most Barbi konyháján találtam egy full kókuszos receptet. Imádom a kókuszt, így azonnal neki is láttam a csiga elkészítésének.. Glutén- és laktózmentes verzióban így néz ki a recept...
Hozzávalók a tésztához:
- 150 gr Nutri-free MIx per Pane liszt
- 75 gr Nutri-free Mix per Dolci süteményliszt
- 2 tojás sárgája
- 125 gr vaj (én Ligát használtam)
- másfél ek cukor
- fél csomag Dr. Oetker porélszető
- 2 ek kókusztej
- 1 ek laktózmentes tejföl
- pici só
Töltelékhez:
- 2 tojás fehérja
- 150 gr porcukor
- 50 gr kókuszreszelék
A puha vajat a liszttel, cukorral, sóval elmorzsoltam, hozzáadtam az élesztőt, tejet, a tojások sárgáját és a tejfölt is, majd összegyúrtam. A tésztát hűtőbe tettem, addig elkészítettem a kókuszhabot. A tojások fehérjét a porcukorral felvertem majd hozzáadtam a kókuszreszeléket és alaposan összekevertem. A tésztát két részre osztottam, egyesével kinyújtottam őket...
...majd megkentem a kókuszos habbal...
..és feltekertem...
...kb. másfél centi vastag csigákat vágtam a rúdból, amiket sütőpapírral bélelt tepsibe tettem..
180 fokos sütőben kb.15 perc alatt készre sütöttem.
Iszonytosan finom! Bár szerintem nem létezik olyan kókuszos süti, ami nem finom :)