Blog | Gluténmentes övezet
2015. Február 14. 11:11, szombat
Ökörszem
Puha kelt tészta, túróval a közepén..
Puha kelt tészta, túróval a közepén..mazsola nélkül, mert azt nem szeretem :)
Az eredeti receptet itt találtam.
Az én verzióm pedig a következő:
- 200 gr Schär Mix B liszt
- 50 gr Nutrifree MIx per Pane liszt
- 1 csapott kk só
- másfél ek cukor
- fél csomag Dr. Oetker porélesztő
- 1,5 dl rizstej
- 1 ek vaj (én Ligát használam)
- 1 kisebb tojás
Töltelékhez:
- 250 gr laktózmentes túró
- 1 tojás sárgája
- 1 csomag Dr. Oetker vaníliás cukor
- 1 ek cukor
Tetejére:
- 1 tojás fehérje kenéshez
- porcukor a szóráshoz
A tészta hozzávalóit egy tálba mértem és dagasztógéppel összeállítottam, majd 50 fokos sütőben 30 percet kelesztettem. Miután szépen megkelt a tészta, rizsliszttel megszórt szilikon lapon kb. fél centi vastagra nyújtottam és egy közepes, kb. 6-7 centi átmérőjű szaggatóval köröket szaggattam a tésztából..
Egy tepsit kibéleltem sütőpapírral, a korongokat beletettem majd mindegyik közepébe kis mélyedést nyomtam...
A töltelékhez a túrót, a tojást, a cukrot és a vaníliás cukrot villával összekevertem, majd egy kiskanál segítségével a mélyedésekbe tettem...
A tésztát tojásfehérjével lekentem és hideg sütőben kezdtem sütni, amit 200-220 fokra állítottam.
Kb. 20 perc alatt elkészült, isteni az illata :)