Városlista
2025. január 12, vasárnap - Ernő

Blog | Gluténmentes övezet

2013. Szeptember 09. 19:27, hétfő

Életem első igazi kenyere

Életem első igazi kenyere

Az első igazi....ehető, az első olyan, ami leginkább hasonlít a hagyományos kenyérhez!

A cím igaz, az első igazi....ehető, az első olyan, ami leginkább hasonlít a hagyományos kenyérhez!

Állapot: kísérleti fázis sokadik állomása, de esküszöm megérte vele ennyit kínlódni, ennyi ideig találgatni, próbálgatani... Végre sikerült! ..és finom! Nagyon!!!!!!

Az isteni kenyerem hozzávalói a következők:

- 250 gramm Schär Mix B liszt
- 50 gramm Beiker kenyérliszt
- 12 gramm friss Budafoki élesztő
- 300 ml langyos víz
- 1 kk citromlé
- 2 ek olaj
- só

A hozzávalókat kézi dagasztógép spiráljával alaposan összedolgoztam. Olajjal kikentem egy szögletes teflon formát majd vizes kanállal belekanalaztam a tésztát és a végén olajos kanállal elsimítottam a tetejét. Letakartam és meleg helyen 30-40 percig kelesztettem. A sütőt előmelegítettem 200 fokra és miután majdnem háromszorosára megnőtt a kenyérkém, légkeveréssel betettem sülni. Kb. 15-20 perc után a hőfokot visszavettem 180 fokra és alsó-felső sütésre kapcsoltam. (majd leültem a sütő elé és néztem ahogy sül) :)

20 perc (összesen 40 perc volt a sütési idő) után kivettem a sütőből és rácsra tettem. Kivettem a formából és hagytam volna hülni, de a kíváncsiságom erősebb volt. :)

A héja ropog, a belseje foszlós, lyukacsos, puha, illatos... mit mondjak még?! :)

Meg kell sütni! Gluténérzékenynek kötelező! :)

Címkék: gluténmentes, kenyér

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2016. Március 15. 10:43, kedd | Gluténmentes övezet

Sütőporos kifli 35 perc alatt

2016. Március 10. 10:13, csütörtök | Gluténmentes övezet

Málnás brownie torta glutén-és tejmentesen

2016. Március 03. 14:13, csütörtök | Gluténmentes övezet

Sajtos rúd glutén és laktózmentesen