Blog | Gluténmentes övezet
2015. December 23. 11:45, szerda
Lilahagymás krumplisaláta
Hozzávalók:
- 2 kiló burgonya (megfőzve, pucolva)
- 6-7 fej lilahagyma
- 7 ek 20%-os ecet
- 6 ek cukor
- 2 kk só
- 1 liter víz
- Lucullus őrölt bors
- kevés olaj
A krumlpit megmostam és egy nagy fazék sós vízben héjastól megfőztem. A lilahagymát megpucoltam és besóztam, majd állni hagytam. A megfőtt krumplit megpucoltam, vékony karikákra vágtam..
Egy nagyobb tál aljába fektettem a krumpli karikákat..
..erre jöttek a lilahagyma karikák..
..és így rétegeztem míg el nem fogyott az összes alapanyag.. Egy kancsóba mértem a vizet, hozzáadtam a cukrot, sót és az ecetet, az egészet összekevertem és nyakonöntöttem vele a salátát... Kevés olajjal meglocsoltam, megszórtam őrölt borssal,..
Lefedtem és hűtőbe tettem. Szerintem másnap a legfinomabb! :)