Blog | Gluténmentes övezet
2013. December 20. 17:17, péntek
Linzerkarika
Semmi jele a GM íznek...
Semmi jele a GM íznek... és ez tényleg így van! Azt gondoltam nagyon érezhető lesz majd a gluténmentes liszt íze, pedig nem! Nagyon finom lett, nagyon puha! Házi sárgabarack lekvárral összeragasztva! Ismét nagyot alkottam, nah :)))
A receptet itt találtam, apró kis módosítással így készítettem...
A tészta hozzávalói:
- 250 g Schär Mix B liszt
- 125 g porcukor
- 125 g vaj
- 2 tojás
- fél kk sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
Összeragasztáshoz házi sárgabarack lekvár!
A tészta hozzávalóit összegyúrtam és egy órára hűtőbe tettem. Az egy óra pihi után lisztezett felületen jól átgyúrtam és egy hengerré formáztam, mert több kisebb részre szerettem volna osztani, hogy könnyebb legyen vele dolgozni...
Egy kisebb gombócot erősen lisztezett felületen kinyújtottam...
..majd különböző formákkal kiszúrtam a talpnak, majd a tetejének valót is...
180 fokon hőlégkeveréssel kb. 8 perc alatt készre sütöttem. Miután kihűltek, házi sárgabarck lekvárral ragasztottam össze őket!
Nagyon finom és puha lett! Hamarosan ismét megsütöm! :)