Blog | Gluténmentes övezet
2013. Szeptember 04. 20:27, szerda
Liszt teszt
Teszt nap van! Lisztet tesztelek.
Teszt nap van! Lisztet tesztelek.
Bár egyszer már sütöttem belőle, de akkor kevertem egy másik liszttel, most viszont nem! A végeredmégy felülmúlta a várakozásaimat. Megint csak finomat sütöttem.
Az új lisztet a Táplálék Allergia Centrum oldaláról, a www.taca.hu-ról rendeltem, na nem olcsó, de melyik GM cucc az, viszont megéri az árát, próbáljátok ki!
A kenyerem hozzávalói a következők voltak:
- 250 gr Old Miller's liszt
- 8 gr só
- 250 ml langyos víz
- 10 gr Budafoki élesztő
- 20 ml olaj
- 7 gr cukor
- 10 gr puffasztott amarant
- 4 gr fiber husk
Az élesztőt a cukros langyos vízben felfuttattam, a többi hozzávalót egy nagy tálban összekevertem, majd hozzáöntöttem a felfutott élesztőt. Egy kanállal jól összekevertem, majd az olajat kicsinyenként hozzáöntöttem. A sütőformát picit kiolajoztam, beleöntöttem a kenyér masszát, a tetejét pedig olajos kanállal elegyengettem ...
...és hagytam kelni szééép nagyra :)
Majd sütőbe tettem és 200 fokon 40 perc alatt készre sütöttem.
Ilyen szép lett!!!
Ha nem akartam volna már annyira megkóstolni, akkor tutira csinálok még róla vagy 20 képet! :)
Az eredeti recept szerint a puffasztott amarant helyett burgonya pehely kellene bele, de sajnos még nem tudtam beszerezni sehol, így jött a helyettesítés amaranttal! :)
Nálam ez a liszt ötösre vizsgázott!