Blog | Gluténmentes övezet
2015. Július 14. 08:16, kedd
Lenmagpelyhes zsemle glutén-tej és lisztmentesen
A korábbi szezámpelyhes paleo kenyeremen felbuzdulva továbbgondoltam ezt a maglisztes péksütemény sütést. Ma reggel gyorsan összedobtam néhány zsemlét, de most változtattam az összetételen, íme...
Hozzávalók (3 db zsemléhez):
- 80 gr lenmagpehely
- 20 gr szezámpehely
- 25 gr lenmagliszt
- 20 gr barna rizsliszt
- 20 gr útifűmaghéj
- 1 tk só
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 tk cukor
A folyadék:
- 2 db tojás
- 150 ml langyos víz
- 1 tk citromlé
- 1 ek kókuszolaj
A száraz és a nedves hozzávalókat külön-küön tálban kevertem össze, majd a folyadékot a maglisztekhez adtam, robotgéppel összekevertem és a kész masszát 10 percig állni hagytam. Ez idő alatt az útifű és pelyhek megszívják magukat nedvességgel, ezután pedig könnyen formázható majd a tészta. 10 perc letelte után vizes kézzel 3 db zsemlét formáztam, sütőpapíros tepsibe tettem majd 180 fokra előmelegített sütőben összesen 40 percet sütöttem, de 10 perc letelte után egy kisebb edényben vizet tettem a sütő aljába, majd további 30 percet sütöttem még a zsemléket.
Ilyen szépek lettek :)
Miután kihűlt, akkor vágtam csak fel..
Nincs tojás íze!!! Ez szerintem nagyon fontos!
Nagyon finom reggelit kreáltam magamnak :)
Próbáljátok ki, nagyon finom!