Blog | Gluténmentes övezet
2013. November 19. 17:27, kedd
Máglyarakás
Természetesen gluténmentes! :)
Ez egy tök egyszerű süti és ezt csak most tudtam meg, amikor végre rávettem magam hogy elkészítsem. Már több mint egy éve nem ettem ilyet és mivel rengeteg almát kaptam anyukámtól na meg persze valódi hamisítatlan házi sárgabarack lekvárt és volt egy- két darab szikadt GM zsemlém itthon, így nekiálltam. Nem csalás, nem ámítás, 30 perc alatt össze lehet dobni ezt az édességet, a többi már a sütő dolga és az összetevőké, hogy barátkozzanak! :)
Az recept a Budaörsi Élelmiszerallergi Szaküzlet facebook oldaláról származik, némi kis módosítást hajtottam végre rajta...
A süti hozzávalói a következők:
- 40 dkg szikkadt gluténmentes zsemle, kalács (az eredeti recpet édes kiflivel készült)
- 3 dl tej (nálam laktózmentes)
- 6 ek. cukor
- 8 tojás
- 7-8 szem közepes méretű alma
- 6-8 evőkanál baracklekvár
Az almákat megpucoltam, lereszeltem és enyhén kinyomtam a levét. A zsemléket vékony szeletekre vágtam és egy sütőpapírral bélelt tepsibe fektettem...
...majd rászórtam a lereszelt almát.
Ezután a tojásokat szétválasztottam, a sárgáját elkevertem a cukor felével + még tettem hozzá egy csomag vaníliás cukrot is, majd hozzáöntöttem a tejet és jól elkevertem. A tojások fehérjét kemény habbá vertem a maradék cukorral. A tejes öntettel meglocsoltam a rétegelt zsemlét, majd megkentem lekvárral...
és lefedtem a tojáshabbal...
180 fokra előmelegített sütőben szép barnára sütöttem.
Nagyon nagyon finom lett! :)