Városlista
2025. január 12, vasárnap - Ernő

Blog | Gluténmentes övezet

2015. Április 17. 18:09, péntek

Mágnás diós pite

Mágnás diós pite

Dióhab kontra lekvár, ez a süti csak jó lehet! :)
Az eredeti receptet Kabóca oldalán találtam, itt.Én gluténmentes verzióban így készítettem...

Hozzávalók:

- 240 gr Nutri free Mix per Pane liszt
- 40 gr Nutri free Mix per Dolci süteményliszt
- 20 gr Nutri free Mix per Pasta fresca tésztaliszt
- 150 gr Liga
- 1 tojás
- 50 gr porcukor
- 1 púpos ek laktózmentes tejföl
- 6 gr (fél csomag) Dr. Oetker sütőpor
- fél citrom reszelt héja
- csipet só

A dióhabos krémhez:

- házi sárgabarack lekvár
- 4 tojás
- 100 gr porcukor
- 150 gr darált dió

Elsőként a liszteket, a sót, sütőport, citromhéjat összekevertem, belemorzsoltam a vajat, hozzáadtam a tojást, cukrot és a tejfölt, majd ezt az egészet tésztává gyúrtam. A tészta háromnegyed részét egy 22x37-es tepsi méretre nyújtottam..

..egy ugyan ilyen méretű tepsit sütőpapírral kibéleltem és a nyújtófa segítségével a tésztát a tepsibe tettem...

Álomkönnyű nyújtani ezt a tésztát, próbáljátok ki! :)

A tésztát baracklekvárral megkentem..

Ezután pedig a tölteléket készítettem el. Ehhez a tojásokat szétválasztottam, a fehérjéket kemény habbá vertem, a sárgákat a porcukorral kikevertem, a diót összeaprítottam..

A felvert fehérje habot a cukorral kikevert sárgákhoz kevertem, majd hozzáadtam a darált diót is és az egészet a lekvárral megkent tésztára simítottam...

A maradék tésztáből vékony rudakat sodortam és berácsoztam vele a sütit...

180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütöttem...

Miután kihült, felszeleteltem...

..tetejét porcukorral megszórtam...

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2016. Március 15. 10:43, kedd | Gluténmentes övezet

Sütőporos kifli 35 perc alatt

2016. Március 10. 10:13, csütörtök | Gluténmentes övezet

Málnás brownie torta glutén-és tejmentesen

2016. Március 03. 14:13, csütörtök | Gluténmentes övezet

Sajtos rúd glutén és laktózmentesen