Városlista
2025. január 12, vasárnap - Ernő

Blog | Gluténmentes övezet

2015. Április 28. 17:19, kedd

Magvas bagett gluténmentesen

Magvas bagett gluténmentesen

Mostanában szinte mindig kenyér készül nálam, így nemrég bagettre esett a választás. A korábban sütött barna kenyeremhez hasonló alapanyagokkal dolgoztam, összesen 300 gramm lisztkeverékkel és pelyhekkel.

Hozzávalók:

- 90 gr Schär Brot Mix Dunkel liszt
- 70 gr Schär Mix B liszt
- 90 gr Nutri free Mix per Pane liszt
- 10 gr lenmagpehely
- 10 gr lenmagliszt
- 10 gr burgonyapehely
- 1 ek barna rizsliszt
- 1 ek hajdinaliszt
- valamivel több mint fél csomag Dr. Oetker porélesztő
- 1 tk almaecet
- 3 ek olaj
- 300 ml langyos víz
- 1 tk só
- 1 tk cukor

A bagett hozzávalóit az olaj kivételével egy tálba mértem és dagasztógéppel összeállítottam, majd miután egynemű lett a tészta, hozzáadtam az olajat is. Így dagasztottam még tovább kb. 8-10 percig.

A bagettsütő rácsra sütőpapírt terítettem, azért mert ez egy viszonylag puha tészta, így ha nem tettem volna alá papírt, akkor a rácson kifolyott volna :) Tehát a sütőpapíros manőver után a tésztából olajos kézzel bagetteket formáltam, a formába tettem, elsimítgattam és tetejüket éles késsel bevágtam..

50 fokos sütőben 35 percet kelesztettem. Ez idő alatt ilyen szépen megnőttek..

Sütés előtt tetejüket olajjal kentem le és 180 fokra állított sütőben, 30 perc alatt készre sütöttem.

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2016. Március 15. 10:43, kedd | Gluténmentes övezet

Sütőporos kifli 35 perc alatt

2016. Március 10. 10:13, csütörtök | Gluténmentes övezet

Málnás brownie torta glutén-és tejmentesen

2016. Március 03. 14:13, csütörtök | Gluténmentes övezet

Sajtos rúd glutén és laktózmentesen