Blog | Gluténmentes övezet
2015. Április 28. 17:19, kedd
Magvas bagett gluténmentesen
Mostanában szinte mindig kenyér készül nálam, így nemrég bagettre esett a választás. A korábban sütött barna kenyeremhez hasonló alapanyagokkal dolgoztam, összesen 300 gramm lisztkeverékkel és pelyhekkel.
Hozzávalók:
- 90 gr Schär Brot Mix Dunkel liszt
- 70 gr Schär Mix B liszt
- 90 gr Nutri free Mix per Pane liszt
- 10 gr lenmagpehely
- 10 gr lenmagliszt
- 10 gr burgonyapehely
- 1 ek barna rizsliszt
- 1 ek hajdinaliszt
- valamivel több mint fél csomag Dr. Oetker porélesztő
- 1 tk almaecet
- 3 ek olaj
- 300 ml langyos víz
- 1 tk só
- 1 tk cukor
A bagett hozzávalóit az olaj kivételével egy tálba mértem és dagasztógéppel összeállítottam, majd miután egynemű lett a tészta, hozzáadtam az olajat is. Így dagasztottam még tovább kb. 8-10 percig.
A bagettsütő rácsra sütőpapírt terítettem, azért mert ez egy viszonylag puha tészta, így ha nem tettem volna alá papírt, akkor a rácson kifolyott volna :) Tehát a sütőpapíros manőver után a tésztából olajos kézzel bagetteket formáltam, a formába tettem, elsimítgattam és tetejüket éles késsel bevágtam..
50 fokos sütőben 35 percet kelesztettem. Ez idő alatt ilyen szépen megnőttek..
Sütés előtt tetejüket olajjal kentem le és 180 fokra állított sütőben, 30 perc alatt készre sütöttem.