Blog | Gluténmentes övezet
2015. December 18. 14:38, péntek
Magvas-sajtos perec glutén és laktózmentesen
A tegnapi csokis perecemen felbuzdulva, mert hogy állati finomra sikeredett, ma elkészítettem egy magvas-sajtos verziót. (a csokis perec receptjét a képre kattintva megtaláljátok)
A sajtos verzió pedig így néz ki...
Hozzávalók:
- 140 gr Mester süteményliszt
- 60 gr Naturbit hajdinaliszt
- 65 gr Naturbit barna rizsliszt
- 50 gr laktózmentes reszelt trappista sajt
- 120 gr sertés zsír
- 1 tk só
- 2 db M-es tojás sárgája
- 150 gr laktózmentes tejföl
Kenéshez:
- tojásfehérje
Szóráshoz:
- egész kömény
- reszelt trappista sajt
- lenmag
- vegyes magkeverék
A hozzávalókat egy tálba mértem és kézzel összegyúrtam. Nem kell pihentetni, egyből lehet nyújtani. A tésztét rizsliszttel megszórt szilikon lapra borítottam és kézzel párszor átgyúrtam, majd kb. 3-4mm vékonyra nyújtottam...
..és perecformával kiszaggattam...
Sütőpapíros tepsibe rakosgattam...
Tetejüket lekentem a tojásfehérjével és megszórtam egész köménnyel, lenmaggal, vegyes magkeverékkel és reszelt sajttal..
A sütéseimhez a Mester termékeket a Mester Család biztosítja!