Blog | Gluténmentes övezet
2015. Április 22. 16:51, szerda
Meggyes pite glutén, tej és tojásmentesen
A napokban beszereztem egy nagyon tuti zöld pöttyös kerámia pitesütő formát. Mindenképp fel kellett avatnom :) Meggyes pitére esett a választás. Az eredeti receptet az Aproséf oldalán találtam, itt. Én pedig így készítettem...
Hozzávalók:
- 190 gr Nutri free Mix per Pane liszt
- 150 gr Nutri free Mix per Dolci süteményliszt
- 30 gr Nutri free Mix per Pasta fresca tésztaliszt
- 250 gr Liga
- 50 gr porcukor
- 1 csomag Dr Oetker vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
A töltelékhez:
- 700 gr magozott meggybefőtt
- 50 gr kristálycukor
- 50 gr Gullon gluténmentes keksz
- 1 kk Lucullus őrölt fahéj
Elsőként a hideg vajat elmorzsoltam a liszttel majd a többi hozzávalóval együtt gyors mozdultokkal tésztát gyúrtam. Ezután fagyasztóba tettem. Eközben elkészítettem a tölteléket, ehhez a meggybefőtt levét leszűrtem, hozzáadtam a kekszmorzsát, a cukrot és az őrölt fahéjat is, majd alaposan összekevertem. A sütőt 200 fokra előmelegítettem, a pite formámat vajjal kikentem és rizsliszttel megszórtam. Ezután a tészta 2/3 részét kinyújtottam, amit a piteformába igazítottam..
Nem kell megijedni ha a tésztát nem sikerül egyenletesen a formába tenni, utána a maradék kisebb tésztadarabokből könnyen ki lehet egészíteni a hiányzó részeket :)
A tésztát villával megszúrkáltam, majd 10 percre 200 fokos sütőbe tettem. Miután letelt a 10 perc, kivettem a sütőből...
és a meggyes tölteléket egyenletesen elrendeztem rajta...
Kivettem a maradék tésztát a fagyasztóból és a meggyes töltelékre reszeltem..
Visszatettem a 200 fokos sütőbe és 30-35 per alatt készre sütöttem...
Anyukámmal kóstoltuk, szerinte is nagyon nagyon finom! :)