Blog | Gluténmentes övezet
2015. Október 27. 19:32, kedd
Mester kenyér :)
Egy korábbi, jól bevált Schar-Mester zsemle receptemből született ez a kenyérke. A következő arányokkal dolgoztam..
Hozzávalók:
- 150 gr Schar Mix B liszt
- 150 gr Mester Házikenyér liszt (itt kapható)
- 1 ek burgonyapehely (itt kapható)
- 1 tk útifűmaghéj
- 1 tk só
- 1 kk cukor
- fél csomag Dr.Oetker porélesztő
- 320 ml langyos víz
- 3 ek kókuszolaj
A víz és az olaj kivételével az összes alapanyagot egy tálba mértem és kanállal összekevertem. Hozzáöntöttem a 320 ml langyos vizet, majd robotgéppel elkezdtem összeállítani a tésztát. Mikor már egynemű volt a tészta, a kókuszolajat is hozzáadtam. Kb. 5-6 percig dagasztottam. Egy szögletes, 20 centi hosszú formát kikenem olajjal és megszórtam rizsiszttel. A tésztából olajos kézzel egy kis cipót formáztam, majd a sütőformába tettem, tetejét éles késsel bevágtam...
.és konyharuhával letakarva meleg helyen a konyhapulton (nem huzatban) kb. 35 percet kelesztettem. (lehet 50 fokos sütőben is keleszteni) Ez idő alatt ilyen szépen megnőtt a kenyerem...
A sütőt 200 fokra állítottam, tetejét vékonyan lekentem kókuszolajjal majd 200 fokon 5-6 percet, majd 180 fokon további 20-25 percet sütöttem.
Miután teljesen kihűlt, akkor szeleteltem...
Finom, puha, illatos kenyér, egy jól bevált receptből! Próbáljátok ki! :)
A sütéseimhez a Mester termékeket a Mester Család biztosítja!