Blog | Gluténmentes övezet
2015. Március 21. 16:51, szombat
Mézes-chilis csirkemell zöldségekkel, rizstésztával
Igazi ízkavalkád...
Az úgy történt, hogy a napokban vásároltam rizstésztát, egészen pontosan ezt:
Soha nem találkoztam még vele, azt sem tudtam hogy kell elkészíteni, nemhogy milyen íze van. Bújtam a netet, hogy milyen húsos ételt lehetne mellé készíteni, ami azért passzol is a tésztához. Végül megszületett a saját szerzeményem :) Íme...
Hozzávalók:
- fél kg csirkemell filé
- 1 piros kaliforniai paprika
- fél kg gomba
- 2 db sárgarépa
- egy közpes fej vöröshagyma
- só
- Lucullus őrölt bors
- Lucullus tört chili paprika
- 1 ek kókuszzsír
- 2 ek méz
- tetszőleges mennyiségű rizstészta
Elsőként a csirkemellet felcsíkoztam, sótam, borsoztam. A paprikát és a gombát kockákra, a sárgarépát karikákra vágtam, a vöröshagymát kisebb kockákra aprítottam. Wok serpenyőben egy evőkanál kókuszzsírt megolvasztottam, rátettem a hagymát...
üvegesre pirítottam majd öntöttem rá kb. 1 evőkanál mézet és alaposan összekevertem. Erre tettem a sózott, borsozott csirkemellet..
..megszórtam tört chili paprikával, átforgattam és a hús fehéredéséig pirítottam, majd rátettem még egy evőkanál mézet és elkevertem..
Miután a hús megpuhult, hozzáadtam a zöldségeket..
..összekevertem, a wok serpenyőt fedővel lefedtem és takarék lángon 10-15 percig pároltam. Amíg készült a zöldséges husi, hozzáláttam a rizstészta főzéshez, ami egyáltalán nem nagy dolog (így utólag gondolva). Egy edényben vizet forraltam, beletettem a rizstésztát, majd takarék lángon 3 percig főztem, ezután lezártam a gázt és fedő alatt (még a vízben hagyva) állni hagytam további 3 percet, majd leszűrtem. Közben elksézült a zöldséges mézes husi is. Tésztával tálaltam...
Tökéletesen eltalált ízkavalkád :) Éppen annyira csípős és pont annyira édes amilyennek lennie kell. Egyik íz sincs túlsúlyban! Szuper étel, próbáljátok ki! :)