Blog | Gluténmentes övezet
2015. December 27. 14:12, vasárnap
Mikado - édes ropitészta csokiba mártva glutén, tej és cukormentesen
Nagyon régóta szemeztem ezzel a recepttel, rágen mikor még ehettem búzás dolgokat akkor nagyon szerettem ezt a Mikado nevű édes tésztás csokibevonatú ropit. Ma nekiláttam és megsütöttem :) A receptet itt találtam.
Hozzávalók:
- 130 gr Nutri-free mix per dolci süteményliszt
- 4 ek szobahőmérsékletű vaj (én Ligát használtam)
- 1 db M-es tojás
- 40 gr eritrit
- csipet só
- fél kk Dr. Oerket sütőpor
- 1 kk vanília kivonat
Mártogatáshoz:
- 150 gr Mester diabetikus étbevonómassza
- 1 ek kókuszzsír
A tészta hozzávalóit egy tálba mértem és kézzel összegyúrtam, majd fél órára hűtőbe tettem. Egy szilikon lapot kevés rizsliszttel megszórtam majd a tésztából kisebb gombócokat csíptem..
..és vékony, kb. 3-4 mm átmérőjű rúddá sodortam..
A vékony rudakat sütőpapíros tepsibe tettem..
180 fokra előmelegített sütőben szép világosra sütöttem..
Amíg sültek a ropik, addig egy tálban a kókuszzsírral együtt megolvasztottam a csokit, majd a kész ropikat az olvasztott csokiba mártottam és sütőpapírra fektettem..
A fenti tésztaadagból 3 nagyméretű tepsire való adag lett...
Nagyon-nagyon nagyon finom lett!!!!