Blog | Gluténmentes övezet
2013. December 30. 18:02, hétfő
Mini zserbó
Kellett valami, apró, gyors és persze édes süti szilveszterre! Ismét zserbóra esett a választás...
Kellett valami, apró, gyors és persze édes süti szilveszterre! Ismét zserbóra esett a választás...
A receptet itt találtam és gluténmentesítettem! :)
Növeltem az adagokon, mert nem szerettem volna 7 deka dió miatt összemaszatolni az aprítómat! :))
Tehát a tészta hozzávalói a következők:
- 35 dkg vaj
- 45 dkg Schär mix C liszt
- 25 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csapott kk. só
A vajat a liszttel elmorzsoltam, hozzáadtam a porcukrot, sót, vaníliáscukrot majd gyorsan összegyúrtam és egy órára hűtőbe tettem! Közben elkészítettem a tölteléket, amihez daráltam 15 deka diót, amit összekevertem 4-5 ek házi sárgabarack lekvárral. Az egy óra leteltével kivettem a tésztát a hűtőből, pici gombócokat formáltam belőle és sütöpapírral bélelt tepsibe tettem őket...
... az ujjammal lyukakat nyomtam mindegyik golyó közepébe...
..majd kiskanál segítségével megtöltöttem a diós-lekváros töltelékkel...
Természetesen a segítségem most sem maradt el... :)
A sütőt előmelegítettem 170 fokra és kb. 15 percig sütöttem a kis golyócskákat. Miután elkészültek...
...megvártam még mindegyik kihül és bevontam a tetejüket olvasztott csokival!
Isteni finom!!! Nem lehet abbahagyni! :)