Blog | Gluténmentes övezet
2015. Szeptember 06. 14:46, vasárnap
Nuti-free mini cipó
Ma egy mini kenyérkét sütöttem, mindössze 20 deka lisztből. Írom is hogy készült..
Hozzávalók:
- 200 gr Nutri-free Mix per Pane liszt
- 1 csapot ek burgonyapehely
- 1 csapott ek tápióka keményítő
- 1 kk só
- 1 kk cukor
- 1 kk útifűmaghéj
- 3 gr Dr. Oetker porélszető
- 2 ek kókuszolaj
- 220 ml langyos víz
A szárazanyagokat egy tálba mértem, kanállal alaposan összekevertem, majd hozzáöntöttem a langyos vizet és elkezdtem dagasztani a tésztát. Mikor már egynemű volt, hozzáöntöttem a kókuszolajat is és tovább dagasztottam, kb. 5-6 percig. Egy kicsi, méretű kerek jénai formát kikentem olajjal, megszórtam kevés rizsliszttel. A tésztát olajos kézzel hombóccá formáztam és egy 17 centi átmérőjű jénaiba tettem, tetejét éles késsel bevagdostam..
..majd 50 fokos sütőben 35 percet kelesztettem...
Tetejét kókuszolajjal lekentem majd 200 fokos sütőben 5-6 percet, utána pedig 180 fokos sütőben további 20 percet sütöttem..(a sütési idő mindig sütőfüggő)
A végeredmény egy puha, de mégis ropogós héjú mini kenyérke! :)