Blog | Gluténmentes övezet
2015. Július 30. 10:10, csütörtök
Nutri-free formakenyér
Ezt a kenyeret már korábban megsütöttem, akkor forma nélkül, csak simán sütőpapíros tepsiben, most viszont formában sült és kapott még néhány plusz hozzávalót, így leírom még egyszer az elkészítés folyamatát..
- 250 gr Nutri-free MIx per Pane kenyérliszt
- fél csomag Dr. Oetker porélesztő
- fél csomag, azaz 5 gramm Mix Xantano
- 1 ek burgonyapehely
- 1 tk útifűmaghéj
- 260 ml langyos víz
- 1 tk só
- 1 tk cukor
- 3 ek kókuszolaj
A kókuszolaj kivételével az alapanyagokat a dagasztógép táljába mértem, összeállítottam a tésztát, majd az olajat is hozzáadtam és kb. 6-8 percig dagasztottam...
Miután a tészta elvált az edény falától, utána olajos vagy vizes kanállal egy előre kiolajozott és rizsliszttel megszórt sütőformába kanalaztam, tetejét elsimítottam..
majd 50 fokos sütőben 45 percet kelesztettem..
Sütés előtt a tetejét vékonyan lekentem olajjal, majd 220 fokon sütöttem 5-6 percet, további 30 percet pedig 190 fokon.(a sütési idő mindig sütőfüggő!!!)
Igazi, ropogós héjú kenyérke :)
Miután kihűlt, szeleteltem.