Blog | Gluténmentes övezet
2015. Június 11. 17:47, csütörtök
Paradicsomsaláta
Az egyik legjobb saláta ezekben a melegekben.
Hozzávalók:
- 3 db paradicsom
- 2 db lilahagyma
- 1 ek ecet
- 1 ek cukor
- petrezselyemzöld
- só
- Lucullus Őrölt bors
- 1 ek olaj
A paradicsomokat megmostam és karikákra vágtam, a lilahagymákat megpucoltam, ez egyiket szintén karikákra, a másik apró kockákra vágtam. Ezutén elksézítettem az öntetet, ehhez kb 2 dl vízben elkevertem a cukrot és az ecetet, hozzáadtam a kockákra vágott lilahagymát és a felaprított petrezselymet. Egy tálban elkezdtem rétegezni a pradicsom és lilahagyma karikákat. A rétegeket sóztam, borsoztam. Majd a végén ráöntöttem az öntetet. Tálalás előtt pedig meglocsoltam olajjal...