Blog | Gluténmentes övezet
2015. Április 23. 15:37, csütörtök
Almával töltött kifli glutén-és laktózmentesen
Ma egy nagyon finom almatöltelékes kiflit sütöttem. A jól bevált, megszokott kelt tészta receptemet használtam, ezt:
- 300 gr Nutri free MIx per Pane liszt
- 2 dl laktózmentes tej
- valamivel több mint fél csomag Dr. Oetker porélesztő
- csipet só
- 30 gr cukor
- 1 tojás sárgája+ 1 egész a kenéshez
- 1 ek olaj
A töltelék hozzávalói:
- 6 db közepes méretű alma
- 1 csomag Dr Oetker vaníliás cukor
- ízlés szerint őrölt fahéj, szegfűszeg
- 2-3 ek cukor
A tészta hozzávalóit a dagaszógép táljába mértem, majd összeállítottam. 50 fokos sütőben 35 percet kelesztettem. Eközben elkészítettem a tölteléket. Ehhez az almát megpucoltam, lereszeltem, kicsit állni hagytam, levét kinyomkodtam majd ízesítettem cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel. A megkelt tésztát 3 részre osztottam, majd egy enyhén rizsliszttel megszórt szilikon lapon kör alakúra nyújtottam..
Késsel négy részre vágtam...
..majd az ék alakokat késsel bevagdostam...
Az alma töltelékből egy kisebb adagot a a tészta szélére tettem...
..majd feltekertem...
Ezután kifli alakúra formáztam majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe tettem..
A kifliket felvert tojjással lekentem..
180 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütöttem...
A fenti tészta mennyiségből 10 db kifli készült, de ez változó lehet, ki mekkorára nyújtja, alakítja a tésztát. Egy biztos, én ebben a kelt tésztában még sosem csalódtam, ezerféleképpen elkészíthető tölthető, variálható. Csak ajánlani tudom! :)