Blog | Gluténmentes övezet
2015. Május 25. 10:33, hétfő
Császárzsemle gluténmentesen
Mostanában mindig kiflit készítettem, ma úgy döntöttem inkább zsemléket formázok, azt viszont császárzsemle alakban.
Hozzávalók:
- 150 gr Nutri-free Mix per Pane liszt
- 150 gr Schär Mix B liszt
- valamivel több mint fél csomag Dr. Oetker porélesztő
- 1 kk cukor
- 1 tk só
- 10 gr tápióka keményítő
- 10 gr burgonyapehely
- 315 ml langyos víz
- 3 ek olaj
A tészta hozzávalóit az olaj kivételével egy tálba mértem és dagasztógéppel összeállítottam majd hozzáadtam az olajat is és tovább dagasztottam. Akkor jó a tészta, amikor már szépen elválik az edény oldalától. Dagasztás után olajos kézzel gombócokat csíptem a tésztából, amiket rúd alakúra formáztam és kettőt-kettőt összefontam, a fonat végeit pedig összefogtam majd 50 fokos sütőben 35 percet kelesztettem, ez idő alatt ilyen szépen megnőttek..
Tetejüket olajjal lekentem, egyiket mákkal...
másikat vegyes magkeverékkel megszórtam...
és volt amelyiket üresen hagytam...
210 fokos sütőben 5-6 percig sütöttem, majd visszavettem a hőmérsékletet 180 fokra és így sütöttem tovább a császárzsemléket kb. 20 percig. (a sütési idő mindig sütőfüggő!)
Íme a végeredmény:
Süssétek! :)