Blog | Gluténmentes övezet
2015. Január 10. 15:02, szombat
Fánk glutén- és tejmentesen
..porcukorral, sárgabarack lekvárral...
Az inspirációt Hajni barátosném :) a receptet pedig Betti adta! :) Mindekettőjüknek köszönöm!A recept Betti blogján itt található!
Hozzávalók:
- 300 gr Nutri free Mix per Pane liszt + még 1-2 ek.
- 2 dl rizstej
- 2 ek cukor
- egy csomag Dr. Oetker porélesztő
- 1 csomag vaníliás cukor
- pici só
- kevés reszelt citromhéj
- rum, vagy rumaroma (én házi barackpálinkát használtam) :)
- egy tojás+ egy sárgája
A fánk tészta hozzávalóit kézi robotgép dagasztó spiráljával kidagasztottam, majd meleg helyen hagytam kelni 30 percet. Miután megkelt a tészta, rizsliszttel megszórt szilikon lapon kb egy centi vastagra nyújtottam és egy nagy méretű pogácsaszaggatóval kiszaggattam...
...majd konyharuhával letakartam és még negyed órát hagytam pihenni. Közben egy nagyobb seprenyőben olajat forrósítottam és a negyes óra leteltével a fánkokat kisütöttem.
Ahogy Betti írta a blogjában, 21 db lett, nekem is pontosan 21 darab készült ebből az adagból.