Blog | Gluténmentes övezet
2015. Július 21. 18:32, kedd
Pihe-puha kifli gluténmentesen
Ezt az alapreceptet nagyon sokan használják, naponta több visszajelzést kapok, hogy megsütötték, akár a zsemle, akár a kenyér verziót. Mindkettő nagyon nagyon finom és puha! :) Most viszont elkészítettem a kifli verziót is, csak hogy teljes legyen a paletta! :) A hozzávalók ugyan azok mint a zsemlénél és a kenyérnél, csak a formázás más..
Hozzávalók:
- 150 gr Schär Mix B liszt
- 150 gr Beiker liszt
- 1 ek burgonyapehely
- 1 tk útifűmaghéj
- 1 tk só
- 1 kk cukor
- fél csomag Dr.Oetker porélesztő
- 300 ml víz
- 3 ek kókuzsolaj
A tészta hozzávalóit dagasztógéppel összeállítottam, majd olajos kézzel gombócokat formáztam belőle..
..és meleg helyen kb. 10 percet hagytam kelni. Ezután egy olajozott szilikon lapon kinyújtottam a következő formára..
..majd a szélesebbik felétől feltekertem..
Kifli alakúra formáztam, és sütőpapíros tepsibe tettem..
További 20 percet kelesztettem meleg helyen..
Tetejét vékonyan lekentem kókuszolajjal és 200 fokos sütőben 5-6 percet, majd 180 fokon további 20-25 percet sütöttem. (most nem szórtam meg rizsliszttel).
Szépséges kifliket sütöttem ebből a jól bevált tésztából :)