Blog | Gluténmentes övezet
2015. Augusztus 19. 18:55, szerda
Pizza glutén, tej és tojásmentesen
Kipróbáltam az Il Pane di Anna pizzalisztet... Nagyon-nagyon finom puha pizzát sütöttem, csak ajánlani tudom ezt a lisztet!
Hozzávalók:
- 250 gr Il Pane di Anna pizzaliszt
- fél csomag Dr.Oetker porélesztő
- 230 ml langyos víz
- egy ek olaj
A lisztet egy tálba öntöttem, hozzáadtam a fél csomag porélesztőt, összekevertem majd beleöntöttem a langyos vizet és géppel dagasztottam a tésztát. Végül hozzáadtam az olajat, még pár percig dagasztottam és lekapcsoltam a gépet. Egy tepsibe sütőpapírt tettem, kevés olajjal lekentem és a tésztát olajos kézzel az olajos sütőpapírra nyomkodtam, ellapítottam. A tepsit folpackkal letakartam és meleg helyen, nem huzatban 30 percet kelesztettem..
A megkelt tésztát 200 fokos sütőben 5 perc alatt elősütöttem..
...majd megkentem ketchup+ pizzakrém keverékével, tettem rá sonkát, kukoricát..
..végül sajtot.... (természetesen így már nem tejmentes, de maga a pizzatészta az)
Visszatettem a sütőbe és 15 perc alatt készre sütöttem...
Nagyon nagyon finom!