Blog | Gluténmentes övezet
2015. Június 15. 13:32, hétfő
Pizzakrémes fűszeres mini csigák sajttal glutén-és laktózmentesen
Úgy gondoltam ha már olasz liszttel dolgozok, miért ne süssek valami olaszos finomságot :) Az ötletet a korábban készített pizzakrémes grissini adta, csak most ez a tészta az új olasz, Il Pane di Anna lisztből készült, illetve kapott egy kis fűszerezést.
Így készítettem...
- 250 gr Il Pane di Anna glutén-és tejmentes liszt
- fél csomag Dr. Oetker porélesztő
- 150 ml laktózmentes tej
- 1 kk cukor
- 1 tojás sárgája
- 1 tk só
- 1 kiskanál szűrított fűszer vegyesen (én bazsalikomot és oreganót használtam)
- 25 gr olvasztott vaj (én Ligát tettem bele)
Kenéshez:
- 1-2 ek Univer pizzakrém
- reszelt trappista sajt
A tészta hozzávalóit (az olvasztott vaj kivételével) egy tálba mértem és robotgéppel összeállítottam, majd hozzáadtam a vajat is és tovább dagasztottam, úgy kb. 5 percig...
A tésztát letakartam és meleg helyen hagytam kelni kb. 35 percet. Ezután egy rizsliszttel megszórt szilikon lapon görgettem és gyúrtam át..
..majd téglalap alakúra nyújtottam..
A tészta egyik felét megkentem pizakrémmel..
..megszórtam reszelt sajttal..
Majd a tészta üres szélét a pizzakrémesre hajtottam..
Derelyevágóval 2 centi széles csíkokra vágtam...
A csíkokat megcsavartam és csiga alakúra formáztam..
Még 10 percet pihentek meleg helyen, ezután tetejüket lenetem egy tojássárgájával, néhányat megszórtam reszelt sajttal..
180 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütöttem...
Nagyon finom, kissé pikáns ízű a fűszerektől és a pizzakrémtől. :)