Blog | Gluténmentes övezet
2015. Július 22. 16:59, szerda
Ropi glutén-és laktózmetesen
Mikor máskor sütne az ember lánya, ha nem akkor amikor épp 40 fok van :) Nálam ugyebár ez nem akadály..jön az ihlet és csinálnom kell. Ez az ihlet most Betti blogjáról száramzik. Most végre én is elkészítettem ezt a ropit és ugye mondanom sem kell, hogy nagyon nagyon finom lett. Ezer meg egy éve nem ettem ropit, hát most azt hiszem pótolom az elmaradásom :) Betti receptjén annyit változtattam, hogy nem tejfölt, hanem joghurtot használtam..
Hozzávalók:
- 150 gr Schär Mix it Universal liszt
- 80 ml laktózmentes joghurt
- 80 ml olaj
- 2 tojás
- 1 tk só
- csipet cukor
- 1 kk Dr. Oetker sütőpor
A hozzávalókat egy tálba mértem és robotgéppel összeállítottam...
...majd egy szilikonos kinyomóba kanalaztam (ha ilyen nincs akkor tökéletesen megteszi egy habzsák is, illetve egy sima nejlon zacsi, aminek a sarkát ki kell vágni)...
Sütőpapíros tepsibe kezdtem nyomni a ropi formákat...
Aztán készítettem mindeféle formát. Többek között perecet, amit azt hiszem még nem árt gyakorolnom :))
..majd továbbgondoltam a formázást és leírtam a saját blogom nevét is :)
...és nem utolsó sorban a legkedvesebb gluténmentes fb csoport tagjaim nevét :))
A ropikat 180 fokos sütőben sütöttem 10-12 percet, de az idő mindig sütőfüggő!!!
Ilyen szépek lettek :)
A blog neve pedig így néz ki..
A csajoké pedig ilyen :)
Fanatikus vagyok, mondjátok nyugodtan! :))