Blog | Gluténmentes övezet
2015. Szeptember 21. 18:24, hétfő
Rusztikus kenyér Mester házi kenyérlisztből
Már egész jól összebarátkoztam a Mester lisztekkel! :) Ma elterveztem hogy sütök egy kenyeret, amihez egy az egyben a Mester házi kenyérlisztet fogom használni. Fejben összeállt a recept, elsődleges szempont volt, hogy ne formában kelljen sütni, sikerült :)
Hozzávalók:
- 300 gr Mester házi kenyérliszt (itt kapható)
- 4 gr Dr. Oetker porélesztő
- 1 ek útifűmaghéj
- 1 tk só
- 1 kk cukor
- 2 ek burgonyapehely
- 350 ml langyos víz
- 2 ek kókuszolaj
(a szárazanyag összesen 335 gramm volt)
A lisztet, cukrot, sót, burgonyapelyhet és az útifüvet, élesztőt egy tálba mértem és kanállal összekevertem. Hozzáöntöttem 300 ml langyos vizet, de mivel pillanatok alatt felvette a tészta, így tettem még hozzá 50ml-t és dagasztottam. Mikor összeállt, hozzáöntöttem a kókuszolajat is és tovább dagasztottam. Olajos kézzel cipót formáztam a tásztából, sütőpapíros tepsibe tettem, tetejét vékony pengéjű, olajos késsel bevágtam...
..és 50 fokos sütőben 30 percet kelesztettem..
Ilyen gyönyörűen megnőtt..
Tetejét lekentem kókuszolajjal, megszórtam rizsliszttel és 200 fokos sütőben 10 percet sütöttem, ez idő alatt így megnőtt ez a gyönyörűség..
..további 30 percet sütöttem 180 fokon, de mivel minden sütő máshogy süt, így a sütési idő változhat!
Közvetlenül sütőből való kivétel után fotózva:
Imádom :)
TÖKÉLETES!!! :)