Blog | Gluténmentes övezet
2015. Október 08. 16:21, csütörtök
Sajtkeksz, glutén, laktóz-és tojásmentes, ch szegény verzió

Ezt a sós ropogtatnivalót már nagyon sokszor megsütöttem, ennek receptje itt található. Most elkészítettem egy kicsit diétásabb kivitelben, írom is hogyan..
Hozzávalók:
- 62,5 gr hajdinaliszt
- 62,5 gr zabpehelyliszt
- 50 gr vaj (én Ligá-t használtam)
- 1 kk cukor
- 1 kk só
- 1 kk Dr. Oetker sütőpor
- 30 gr laktózmentes trappista sajt
- 25 gr vegyes magkeverék (lenmag, szezámmag, tökmag)
- 75 ml hideg víz
A liszteket összekevertem a sütőporral, hozzáadtam a sót, cukrot és a reszelt sajtot. Hozzáadtam a hideg vajat is és apránkét hozzáöntöttem a hideg vizet majd öszegyúrtam (nekem itt igényelt még egy ek barna rizslisztet) és egy órára hűtőbe tettem..
Barna rizsliszttel megszórt lapon kb 4-5 mm vastagra nyújtottam...
..és derelyevágóval felvágtam (tetszőleges formát lehet kialakítani)
200 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt készre sütöttem. (minden sütő máshogy süt így érdemes a sütési időre figyelni)
Annyira finom és ropogós lett! :) Ezt a verziót is biztos hogy sokszor sütöm még :)