Blog | Gluténmentes övezet
2015. Június 29. 12:24, hétfő
Fokhagymás-sajtos cukkinilepény glutén-és laktózmentesen
Rengeteg cukkini van a kertemben, így most nem a recept szerint vásároltam alapanyagot, hanem a meglévő alapanyaghoz kerestem receptet :) Rá is találtam a megfelelőre AranyTepsi oldalán, itt. Ezek a fokhagymás sajtos cukkinilepények épp rám vártak, illetve arra hogy elkészítesem őket.
Hozzávalók:
- 2 db friss cukkini
- 1 tk só
- 2 db tojás
- 3 ek rizsliszt
- 10 dkg laktózmentes trappista sajt
- 1 tk fokhagymakrém
- 1 kk Lucullus őrölt bors
- 2-3 ek kókuszzsír
A cukkinit megmostam, hosszában felszeleteltem, magját kiszedtem (bent is lehet hagyni, csak én nem szeretem). Nagy lyukú reszelőn lereszeltem, besóztam majd hagytam állni negyed órát. Ezután kicsvartam a levét, hozáadtam az őrölt borsot, tojásokat, lisztet, reszelt sajtot és a fokhagymakrémet..
..és alaposan összekevertem. Serpenyőben kókuszzsírt olvasztottam, a cukkini masszából kisebb gombócokat tettem bele és a tetejét egy evőkanállal ellapítottam..
Közepes lángon a lepények mindkét oldalát aranybarnára sütöttem..
Papírtörlőre kiszedtem, felitattam róla a feleseleges zsiradékot és fokhagymás natúr joghurttal tálaltam..
Nagyon finom! Aki szereti a cukkinit, annak feltétlenül ki kell próbálnia! :)