Blog | Gluténmentes övezet
2015. Szeptember 28. 16:29, hétfő
Sajtos fasírtgolyók baconbe tekerve
Ezt a receptet AranyTepsi oldalán találtam, nagyon megtetszett, mert nem az a szokványos fasírt változat. Ma elkészítettem glutén-és laktózmentes verzióban, így..
Hozzávalók:
- 150 gr szeletelt bacon
- 500 gr darált sertéscomb
- 2 db M-es méretű tojás
- egy kisebb csokor petrezselyem
- 1 kk só
- 1 nagyobb csipet Lucullus őrölt bors
- 2 kisebb gerezd fokhagyma összezúzva
- 5 púpos ek burgonyapehely
- 100 gr laktózmentes reszelt trappista sajt
A darált húst egy tálba tettem, sóztam, borsoztam, hozzáadtam a tojásokat, zúzott fokhagymát, a petrezselymet, burgonyapelyhet, reszelet sajtot és alaposan összedolgoztam. Egy nagyobb tepsit kibéleltem sütőpapírral, rátettem egy bacon csíkot..
A darált húsos masszából egy kb. diónál nagyobb adagot csíptem és gombóccá formáztam, rátettem a bacon szeletre..
..majd annak végét a gombócra hajtottam és kicsit belenyomta..
..majd feltekertem és úgy fordítottam hogy a hajtás alulra kerüljön..
A fasítgolyókat egymás mellé sorakoztattam..
..és 180 fokon légkeveréssel kb 30 perc alatt készre sütöttem. Nem kell semmilyen zsiradék alá!!!
Burgonyapürével és savanyúsággal tálaltam..
Nagyon-nagyon finom, próbáljátok ki! :)