Blog | Gluténmentes övezet
2013. November 24. 15:31, vasárnap
Sajtos rúd
Próbasütés karácsonyra - 1. fejezet
Ezen a hétvégén sokat nem voltam konyhán kívül... Bármennyire is furcsa, de muszáj elfogadnom, hogy közeledik a karácsony, így elkezdtem összeszedni azokat a sütiket, amiket majd szeretnék elkészíteni az ünnepekre. Ebben persze nagy segítségemre volt a facebook-on található csoport. Így ismeretlenül is tőkéletesen megértjük egymást a csajokkal és megy a recept csere-bere! Ez a mostani sajtos recept is ebből a csoportból, egészen pontosan Dobos Beátától származik. Amit ezúton és még egyszer is nagyon köszönök. A fiúk itthon nem mondták meg róla hogy gm lisztből készült, mert annyira finomságos lett! :)
A sajtos rúd hozzávalói a következők:
- 40 dkg Schär Mix B, vagy Mantler esetleg Mester süteményliszt (én 30 dkg Schär+10 dkg Beiker lisztből készítettem)
- 25 dkg margarin
- 1 tojás sárgája
- 25 dkg reszelt sajt
- 2 dl tejföl
- só
A tészta hozzávalóit a sajt felével összegyúrtam és pihentetés nélkül kinyújtottam, a tetejét lekentem tojásfehérjével és megszórtam reszelt sajttal. (néhányra köménymagot is tettem) Mivel sehol nem találtam a derelye vágómat, ezért egy jó éles késsel vékony rudakat vágtam...
...azokat pedig sütőpapírral bélelt tepsibe fektettem és 180 fokon 20-25 perc alatt szép világosra sütöttem.
Nagyon finom, könnyű, puha sajtos rud lett a végeredmény. Nálam ismét ötösre vizsgázott Bea receptje! Köszönöm! Ezt a sajtost biztos megsütöm karácsonykor is...