Blog | Gluténmentes övezet
2015. Június 01. 13:29, hétfő
Sajtos-túrós rúd glutén- és laktózmentesen
Biztos sokan ismeritek a 3 fő összetevőből, 25 dekánkénti mennyiségből álló sajtos-túrós pogit?! Én most rúdban sütöttem, glutén- és laktózmentesen. Így készült...
Hozzávalók:
- 125 gramm Nutri-free Mix per Pane liszt
- 125 gramm Schär Mix B liszt
- 250 gramm margarin (én Ligát használtam)
- 250 gramm laktózmentes túró
- 1 tojás
- 1 tk só
Tetejére kenéshez: 1 felvert tojás
Szóráshoz: laktózmentes trappista sajt
A tészta hozzávalóit egy tálba mértem, kézzes összegyúrtam és fél órára hűtőbe tettem. Fél óra leteltével a tésztát rizsliszttel megszórt szilikon lapra borítottam, párszor átgyúrtam, majd kb. fél centi vastagra, téglalap alakúra nyújtottam, tetejét pedig felvert tojással lekentem. Derelyevágóval felcsíkoztam, megszórtam reszelt sajttal és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztattam...
200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt szép aranybarnára sütöttem..