Blog | Gluténmentes övezet
2015. Június 25. 11:30, csütörtök
Serpenyős pizza 15 perc alatt
Már nagyon sok helyen találkoztam ezzel a serpenyős pizza recepttel, de mindig idegenkedtem tőle, gondoltam kizárt hogy élesztő nélkül serpenyőben 15 perc alatt lehet ehető és finom pizzát készíteni. Hát basszus rosszul gondoltam :) Az eredeti receptet itt találtam.
Ma pedig meg is sütöttem...
Hozzávalók egy darab 26 centi átmérőjű pizzához:
- 9 ek barna rizsliszt (készíthető bármi más lisztből is)
- 4 ek majonéz
- 4 ek laktózmentes tejföl
- 2 db M-es méretű tojás
- csipet só
Sütéshez:
- 1 ek kókuszolaj
Feltét:
- ízlés szerint bármi, én most sonkával, kukoricával és sajttal készítettem
A tészta hozzávalóit egy tálba mértem...
...és kanállal összekevertem.
Még csak robotgép sem kellett hozzá, simán ki lehet keverni evőkanállal. Egy 28 centi átmérőjű serpenyőben felmelegítettem az 1 ek kókuszolajat és a pizza tésztát (bár az túlzás hogy tészta, inkább folyósabb állagú, olyan mint pl a piskóta tészta kikevert állapotban) és a felforrósított serpenyőbe öntöttem. A lángot takarékra vettem és egy fedővel lefedtem. Így sütöttem 4 percig. Nem kell megfordítani!! A 4 perc letelte után ketchup és pizzakrém keverékével megkentem a tetetjét, tettem rá sonkát..
Visszatettem a fedőt rá és még 4 percig sütöttem, majd megszórtam reszelt sajttal..
..majd újból lefedtem és tovább sütöttem még kb. 6 percig. Végig takarék lángon, nem szabad feljebb tekerni, mert akkor megég és nem fog átsülni.
Íme a végeredmény:
Fenntartásaim voltak, de már elmúltak :)
Nagyon finom és nagyon puha!