Blog | Gluténmentes övezet
2015. Augusztus 12. 15:45, szerda
Shrek süti glutén és tejmentesen
Amikor megláttam ezt a receptet a neten, egyből tudtam hogy nekem ezt el kell készítenem gluténmentesen! Először is kekszet kellett hozzá sütnöm..
A háztartási keksz hozzávalói:
- 200 gr Beiker liszt
- 50 gr Szarvasi rizsliszt
- egy csomag Dr. Oetker vaníliás cukor
- 125 gr Liga
- 60 gr porcukor
- 1 kk szódabikarbóna
- 1 egész tojás
A Shrek süti hozzávalói:
- 250 gr gluténmentes háztartási keksz
- 125 gr Liga
- 150 ml Joya mandulatej
- 1 ampulla mandula aroma
- 1 ampulla rumaroma
- 1 kk zöld ételfesték
- 150 gr porcukor
- 2 ek holland kakaópor
- 1 tábla tejmentes étcsokoládé
Elsőként a kekszet készítettem el. A hozzávalókat egy tálba mértem, kézzel összegyúrtam és fél órára hűtőbe tettem. Fél óra leteltével szilikonos sütőpapíron kb. 3-4 mm vékonyra nyújtottam...
...tepsibe tettem és 180 fokos sütőben 15 perc alatt szép világosra sütöttem. Amíg hűlt a keksz, egy másik tálba kimértem a többi hozzávalót. Majd a kihűlt kekszet darabokra törtem..
Az összetört kekszhez hozzáadtam a porcukrot, a Ligát, a mandulatejet és összekevertem. A kekszes masszát két részre osztottam, egyikbe belekevertem a mandula aromát és a zöld ételfestéket, én ezeket használtam..
Ilyen volt a zöld massza..nem túl szép, de nagyon tuti az illata..
...a másik részéhez pedig adtam 2 ek kakaóport és a rumaromát..
Egy 15x24 centis tepsit kibéleltem sütőpapírral, a kakaós masszát vizes kanállal belesimítottam..
..majd a zöld mandulás réteget a tetejére kanalaztam és szintén elsimítottam..
Az étcsokit megolvasztottam és a tetejére öntöttem...
..villával becsíkoztam...
Végül egy-két órára hűtőbe tettem. Később szeleteltem..
Sajnos eltörött a csoki, de ez cseppet sem érdekelt, mert így is nagyon finom! :)
Imádom! Full mandulás és nagyon zöld! :)