Blog | Gluténmentes övezet
2014. Április 10. 12:02, csütörtök
Sonkás kifli Nutri free Mix per Pane lisztből
Melegen a legfinomabb!
Hozzávalók:
- 250 gramm Nutri free Mix per pane liszt
- 50 ml laktózmentes tej
- 1 kk cukor
- fél csomag Dr. Oetker szárított élesztő
- 1 egész tojás+1 tojássárgája a kenéshez
- só, bors
- 2-3 ek olaj
Töltelékhez: 15-20 dkg sonka, 15 dkg sajt, 2 ek tejföl, 1 kk mustár, tetejére szezámmag vagy szórókeverék.
A lisztet egy tálba mértem, a langyos tejet, cukrot, élesztőt a lisztbe kevertem. Hozzáadtam a tojást, sót, egy kevés langyos vizet. Elkezdtem dagasztani, közben adagoltam hozzá az olajat. Miután összeállt a tészta, 50 fokos sütőbe tettem kb. 40 percere kelni. Amíg kel, elkészítem a tölteléket. Miután megkelt a tészta, kézzel kicsit átgyúrtam és rizsliszttel megszórt szilikon lapon vékonyra nyújtottamés háromszög alakra szeleteltem.
A szélesebbik felére raktam a tölteléket...
és szorosan feltekertem...
A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe tettem és még hagytam kelni legalább 20 percet...
...majd tetejüket tojással lekentem és szórókeverékkel megszórtam...
...és 200 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütöttem.
Melegen a legfinomabb! :)