Blog | Gluténmentes övezet
2015. Október 27. 12:30, kedd
Sütés nélküli keksztekercs Mester keksztekercs porból glutén, tej- és tojásmentesen
Életemben először próbáltam ki a Mester keksztekercsport, a következőképpen készítettem el..
Hozzávalók:
- egy csomag 350 grammos Mester keksztekercs por (itt kapható)
- 160 gr cukormentes sárgabarack lekvár
- 160 gr porrá őrölt eritrit
- 80 ml víz
A krémhez:
- 200 gr Liga
- 160 gr porrá őrölt eritrit
- 50 gr kókuszreszelék
A keksztekercsport a lekvárral, eritrittel és a vízzel összegyúrtam, fél órára hűtőbe tettem. Közben elkészítettem a krémet, ehhet a vajat az eritrittel és a kókuszreszelékkel egy robotgép segítségével habosra kevertem. A hűtőből kivett masszához adtam még 150 ml vizet (mert nekem a hűtőben eléggé megkeményedett) kézzel átgyúrtam, két részre osztottam. Az egyik kakaós részt kókuszreszelékkel megszórt folpackra tettem és egy másik réteg folpackkal letakartam, kinyújtottam, megkentem a kókuszos vajas krém felével..
..és az alsó folpack segítségével feltekertem..
..és rúddá formáztam..
A másik adag tésztával is ugyan így jártam el, majd mindkettől kis időre hűtőbe tettem, uána szeleteltem..