Blog | Gluténmentes övezet
2016. Február 11. 14:10, csütörtök
Sütőporos hot-dog glutén-és laktózmentesen
Ma kipróbáltam egy számomra újfajta tésztavariációt. Eddig is készítettem már sütőporos tésztát, de nem olyat, ami alapból kelt tésztaként készül. Hot-dog-ot gyártottam ma glutén, laktóz és élesztőmentesen. A receptet HahoPihe blogján találtam, itt.
Hozzávalók 4 darabhoz:
- 1 db M-es tojás
- 63 gr laktózmentes natúr joghurt
- 30 gr olíva olaj (sima olaj is jó hozzá)
- 1 tk Dr.Oetker sütőpor
- 150 gr Nutri-free Mix per Pane liszt
- csipet só
- 2 szál glutén és laktózmentes virsli
- 50 gr laktózmentes reszelt trappista sajt
- ketchup/mustár
Kenéshez:
- tojás
A lisztet, sót és a sütőport egy tálba mértem és kanállal összekevertem. A tojást enyhén felvertem, felét egy kis tálba öntöttem, másik feléhez hozzákevertem a natúr joghurtot és az olíva olajat majd az egészet a lisztes keverékhez öntöttem. Kézzel összegyúrtam. A tésztát téglalap alakúra nyújtottam...
..késsel 4 részre vágtam..
.. a téglalapok hosszabbik oldalára nyomtam ketcupot és mustárt..
..reszelt sajtot szórtam rá..
..rápakoltam a félbevágott virsli darabokat..
..és a szélesebbik oldalától feltekertem...
Kezemmel kicsit igazítottam rajta, párszor megnyomkodtam, majd a tésztákat sütőpapíros tepsibe rakoshattam. Tetejüket a maradék felvert tojásal lekentem, megszórtam reszelt sajttal...
..és 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütöttem.