Blog | Gluténmentes övezet
2013. Október 22. 20:31, kedd
Szirnyiki, avagy orosz túrólepény
Valami fantasztikus édesség ez, ki kell próbálni! :)
Valami fantasztikus édesség ez, ki kell próbálni! :) Leginkább azért mert kb. 15 perc alatt kész van! Aki szereti a túrót, annál tuti befutó lehet.
A recept Bettitől származik, a receptetitt találhatjátok a blogján.
A túrólepény hozzávalói a következők:
- 25 dkg túró (az én esetemben laktózmentes)
- 3 ek liszt (én kukoricalisztet használtam)
- 1 ek kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 tojás
- vaj vagy margarin a sütéshez
A hozzávalókat egy tálban összeevertem, villával jól átnyomkodtam, egy teflonserpenyőben vajat forrósítottam, a masszából kisebb tenyérni lepényeket formáztam és a serpenyőbe tettem. Alacsony lángon sütöttem, így nem ég meg, viszont külseje finom ropogós, belül pedig puha lesz. Miután szép aranybarna lett az egyik fele, egy sütőlapáttal megfordítottam és a másik felét is megsütöttem. Miután megsült, papírtörlőre tettem őket hogy a maradék zsiradékot felszívja. Az eredeti recept szerint a lepények tetejét porcukorral kell megszórni és tejföllel tálalni, na ez az utsó lépés nálam kimaradt, mert kóstolás után eldöntöttem, hogy nekem ez így tökéletesen megfelel, kellő édes és iszonyú finom! :)