Blog | Gluténmentes övezet
2014. Március 17. 16:53, hétfő
Tepertős pogácsa
Nem épp a diétás kategória :)
Egy nagyon egyszerű recept és egy rendkívül fontos hozzávaló, dagasztógép, pogácsaszaggató, némi kis türelem és kész is a gluténmentes tepertős pogácsa! :)
A recept a következő:
- 250 gramm Nutri free Mix per Pane liszt
- 2 tk só
- pici cukor
- 200 ml langyos víz
- fél tasak dr. Oetker szárított élesztő
- 1 tojás sárgája + 1 egész a kenéshez
- két marék tepertő
A hozzávalókat rugalmas tésztává gyúrtam, majd rizsliszttel megszórt szilikon lapon egy centi vékonyra nyújtottam. 4 centi átmérőjű (ez persze lehet kisebb és nagyobb is) pogácsaszaggatóval kiszaggattam. Egy tepsit sütőpapírral kibéleltem, beletettem a pogikat, tetejüket éles késsel bevágtam és kb 50 fokos sütőben fél órát kelesztettem. Miután szép nagyra nőttek, tetejüket felvert tojással lekentem...
és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütöttem!
(a gyönyörű tálért köszönet Ángyán Csillának)