Blog | Gluténmentes övezet
2015. Július 14. 13:30, kedd
Tepsiben sült rántott hús gluténmentesen
Betti mutatta ezt a praktikát nekem nemrég, miszerint sütőben is lehet tökéletes ránott húst sütni. Valóban igaza volt, ma kipróbáltam ezt a verziót is és nagyon finom rántott husi lett a végeredmény! :) Az eredeti recept Betti blogján itt található.
Hozzávalók:
- csirkemell filé
- só
- kevés olaj
Panírozáshoz:
- rizsliszt
- tojás
- gluténmentes zsemlemorzsa
A csirkemellet felszeleteltem, majd először rizslisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgattam. Egy tepsit kibéleltem sütőpapírral, szilikon ecsettel olajoztam, majd ráfektettem a panírozott húszeleteket..
Tetejüket is lekentem olajjal és 180 fokos sütőben összesen 40 percet sütöttem. Kb. 15 perc után így néztek ki a husik..
Megfordítottam a szeleteket és a másik oldalukat is szép aranybarnára sütöttem..
Nagyon finom puha, a prézli pedig ropogós :) Köszi Betti az ötletet!