Blog | Gluténmentes övezet
2015. Március 07. 17:21, szombat
Tepsis hús zöldségekkel
Tartalmas egytálétel ebédre vagy vacsorára...
Az ötlet Betti barátosnémtól származik. Többször készítettem már, mindig más zöldséggel, gyümölccsel. Most épp ez a verzió készült..
Hozzávalók:
- csirkecomb
- brokkoli
- cékla
- kaliforniai paprika
- burgonya
- lilahagyma
- vöröshagyma
- gomba
- sárgarépa
- fokhagyma
- körte
Sütéshez: kacsazsír
Fűszerezéshez: Lucullus sültcsirke fűszersó
A zöldségeket megpucoltam, feldaraboltam, a csirkecombokat megmostam, majd bevagdostam és befűszereztem...
Egy magasabb oldalú tepsi aljába kacsazsírt tettem..
...ráfektettem a csirkecombokat...
...majd rápakoltam a zöldségeket...
Azért tettem alulra a húst, mert a zöldségektől sokkal ízletesebb lesz. 250 fokos sütőben alufóliával lefedve pároltam 40 percet, majd levettem a fóliát és a csirkecombokat felülre pakoltam, hogy ne csak párolódjanak, de szép színt is kapjanak..
Kb. másfél óra alatt elkészíthető étel. Nagyon laktató és nagyon finom!