Blog | Gluténmentes övezet
2015. Június 30. 12:05, kedd
Tökmagos sajtkrémes rúd glutén- és laktózmentesen
Hozzávalók:
- 50 gr laktózmentes joghurt
- egy tojás felverve (fele a tésztába, fele kenéshez a tetejére)
- 125 ml laktózmentes tej
- 25 ml olaj
- 1 tk só
- 1 kk cukor
- fél csomag Dr. Oetker porélesztő
- 250 gr Nutri-free MIx per Pane liszt
Töltelékhez:
- 50 gr tökmag
- 25 ml olaj
- Lucullus színes őrölt bors
- só
- 50 gr laktózmentes reszelt trappista sajt
- 2 ek laktózmentes natúr sajtkrém
A tészta hozzávalóit dagasztógép táljába mértem, összeállítottam és 50 fokos sütőben 30 percet kelesztettem. Közben elkészítettem a sajtkrémet. Ehhez az alapanyagokat egy tálba mértem. Én a tökmagot egy száraz serpenyőben előtte megpirítottam. Miután megkelt a tészta, 6 egyenlő részre osztottam, olajos kézzel gombóccá formáztam, olajozott szilikon lapon kezemmel oválisra lapítottam...
..tettem rá a töltelékből..
..majd kifli alakúra felcsavartam..
A fenti tésztamennyiségből 6 db kilfim lett, amiket sütőpapíros tepsibe tettem..
Tetejüket bevágtam késsel..
..és visszatettem a meleg sütőbe még kb. 15 percre kelni. Ezután a maradék felvert tojással lekentem a tetejüket, belenyomkodtam a tökmagot..
..majd 180 fokos sütőben 25 perc alatt megsütöttem...
Nagyon nagyon finom puha! :)