Blog | Gluténmentes övezet
2015. Május 29. 13:39, péntek
Töltött bucik glutén- és laktózmentesen
Néha már unom a sima zsemlét, kiflit, ezért ma úgy dönöttem készítek egy olyan verziót ami töltve van. A töltött zsemléim így készültek..
Hozzávalók:
- 150 gr Nutri-free Mix per Pane liszt
- 150 gr Schär Mix B liszt
- 100 gr Beiker liszt
- 1 kk cukor
- 1 tk só
- 1 ek burgonyapehely
- egy csomag Dr. Oetker porélesztő
- 1 tk psyllium
- 400 ml langyos víz
- 4 ek kókuszolaj
A kókuszolaj kivételével az alapanyagokat a dagasztógép táljába mértem, összeállítottam, majd a legvégén hozzáadtam a 4 vőkanál kókuszolajat és tovább dagasztotam még kb. 5 percig. A tésztát kelesztés nélkül formáztam, vagyis olajos kézzel kisebb gombócokat csíptem belőle, kezemmel ellapogattam, a tészta közepére tettem egy-két csík tarja szeletet, rá sajtot...
..a tészta két oldalát behajtottam..
..majd a másik két oldalt is behajtottam...
A bucikat sütőpapírral bélelet tepsibe tettem..
50 fokos sütőben 30 percet kelesztettem, ezután tetejüket lekentem kókuszolajjal..
200 fokon 5-6 percet, majd 180 fokon további 25 percet sütöttem.
(a sütési idő mindig sütőfüggő!!!)