Blog | Gluténmentes övezet
2015. Július 24. 09:34, péntek
Töltött cukkini
Az egyik kedvenc cukkini receptem ez. Igazából semmi extra nincs benne, talán azért is szeretem annyira.
Hozzávalók:
- 1 nagyobb cukkini (az enyém egy megtermett példány volt)
- 60 dkg darált hús
- só
- őrölt bors
- őrölt pirospaprika
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 3-4 ek olaj
- 1 kis doboz laktózmentes tejföl
- laktózmentes trappista sajt
A cukkinit megmostam, végeit levágtam,kb. 10 centis darabokra vágtam, (ha kisebb cukkinit használunk, akkor simán lehet egészben hagyni) magját kanállal kikapartam, sóztam, borsoztam és egy tepsibe tettem, aminek az aljára kevés olajat locsoltam...
A darált húst pörkölt alapon készítettem el. Ehhez egy serpenyőben olajat forrósítottam, apróra vágott vöröshagymát tettem rá, amit megszórtam őrölt pirospaprikával. Erre jött a darált hús, amit sóztam, borsoztam és fedő alatt megpároltam. A kész húst a cukkini darabokra kanalaztam..
A hús tetejére tejfölt tettem..
Amire reszelt sajot szórtam..
A tepsit lefedtem sütőpapírral és mivel ez egy óriás cukkini volt, ezért 20 percet pároltam 190 fokos sütőben, majd levettem a fóliát róla és további 15 percet sütöttem..
Nagyon finom, én nagyon szeretem! :)