Blog | Gluténmentes övezet
2013. Április 30. 18:25, kedd
Töltött cukkini gluténmentesen
Zöldbe csomagolt vitaminbomba...
Nagyon szép cukkiniket lehet venni egy helyi áruházban Csornán. Szeretem, egészséges, sokféleképpen lehet készíteni, variálni. Rántani, pirítani, salátát készíteni belőle és tölteni.
Én most a töltött verziót választottam. Roppant egyszerű recept, gyorsan elkészíthető és nagyon laktató!
A hozzávalók...
Mindenki a hasa és az éhsége alapján válasszon szép fiatal, zsenge cukkiniket :)
Én most 3 db-ot vettem és találtam gömb cukkínit (totál ugyan olyan mint a másik, csak gömbölyű formája van), ebből pedig 2 db-ot.
Darált húst (50-60 dkg-ot) kevés olajon elkezdtem pirítani, közben pedig fűszereztem sóval, borssal, pirospaprikával, fokhagymával, kevés aprított vöröshagymával, aprított friss petrezselyem zölddel.
Egy fedőt tettem rá és hagytam pirulni.
Közben a cukkiniket előkészítettem. Jól megmostam, a végüket levágtam és egy kiskanállal kikapartam a magot mindegyik belsejéből.
Egy tepsibe fektettem és picit besóztam őket.
Miután a darált hús megpirult, egy kanállal átpakoltam a cukkinik belsejébe...
...letakartam alufóliával és betoltam a sütőbe. Kb. 180 fokon 15-20 percre.
Reszelt sajttal megszórtam mindegyik tetejét...
és még visszatoltam 5-10 percre a sütőbe hogy szépen megpiruljon.
Én semilyen köretet nem ksézítettem hozzá, mert így is nagyon laktató és persze isteni finom! :)
Jah és nem utolsó sorban gluténmentes!